Nemo 4 Duo - tunneli

Kuin luotu Suomen ankariin olosuhteisiin ja energiatehokkaisiin taloihin!

Koska lämpö otetaan talteen vasta tulipesän yläpuolelta, ei vesi haittaa polttotapahtumaa jäähdyttävästi, vaan polttoprosessi on aina parhaimmillaan! Luukussa tuplalasi, joka vähentää säteilylämpöä. Ainutlaatuinen puoliautomaattinen ilmansäätö on helppo käyttää, sinun ei tarvitse ymmärtää ensiö- ja toisioilman toimintatapoja, riittää että säädät liekin suurelle tai pienelle, tehontarpeen mukaan. Takka hoitaa ilmansyötön oikeaan paikkaan puolestasi (sytytysvaiheessa enemmän ensiöilmaa, palovaiheessa enemmän toisioilmaa). Polttoprosessin hyötysuhde on huikeat 89 %, joka tarkoittaa erittäin pientä tuhkajätettä tulipesään. Polta jopa 1 m³ polttopuuta ilman tuhkan tyhjennystä (riittävän kuiva polttopuu ja oikein säädetty ilmansäätö)!

Sopii erityisesti käytettäväksi passiivi ja matalaenergiataloissa, sekä uusissa omakotitaloissa. Takan lämmönvaihdin voidaan lisäeristää esim keraamisella eristevillalla putkitöiden jälkeen, jolloin tehoa siirtyy enemmän veteen.

Takalla voidaan polttaa suurta puumäärää erittäin pitkään mutta kuitenkin hyvin puhtaasti, joka mahdollistaa polttopuun tehon jakamisen pitkälle aikavälille (pesä täyteen ja veto pienelle = paloaika jopa 4 h). Toimii erinomaisesti tilanteissa jossa energiankulutusta on pitkälle aikavälille. Huoneeseen tulevaa lämpöä voidaan vähentää polttamalla kuumien hiillosten päällä isokokoisia polttopuita hitaasti:

Vakiona säätöjalat, tuplalasi, ulkoinen paloilmanottoliitäntäpaikka 125 mm (vasemmalta, oikealta tai takaa). Luukun kätisyys valittavissa tilauksen yteydessä!

3 690,00 

Kuvaus

TEKNISET TIEDOT

Mitat (L x K x S): 820 x 1147 x 681
Maksimiteho veteen: 9 kW
Jatkuva teho veteen, BImSchV päästömittauksella: 5,5 kW
Teho huonetilaan: 11 kW
Vesi/huonetehon suhde: 42 %
Paino: 287 kg
Tulipesän koko:
Luukun koko: 673 x 362
Lämmitysala: 100 – 140 m²
Hormiliitos: 208 mm ulkohalkaisija
Maksimi verkkopaine: 2 bar
Lämmönvaihtimen tilavuus: 50 l
Säädettävä ensiöilma: kyllä
Säädettävä toisioilma: kyllä
Hyötysuhde polttotekniikalle: 89 %
Polttoaineen kulutus: 5 kg/h
Savukaasujen lämpötila ilmoitetulla teholla: 170 °C
CO päästöt:  (13%-O2)
Hiukkaspäästöt: 39 mg/Nm³
Tuplalasi: kyllä

Jaa somessa: